To Company Profile
To Inspiration
To Projects
To Awards
To News & Press
To Recruitment
To Team
To Team

Private Residence, Gloucestershire

< Back

dpa lighting consultants worked with the architects on this most elegant glass cube which joined the main house to an adjacent stone building. The result is a wonderfully day lit volume that acts as circulation space and a gallery for pictures and sculpture. The sun moves around the building giving a variety of natural lighting experiences throughout the day and throughout the year.

The artificial lighting has been discreetly integrated not to intrude on the day time appearance of this incredibly well integrated glass structure. The space is seen as a transparent junction between the two buildings during the day with clear vision from outside to within and vice versa.

At night this pivotal volume gently glows between the two solid structures.






















   "Right Light, Right Place, Right Time"