Private Residence,
Berkshire

Residential

This unique property was recently substantially renovated and refurbished with great sensitivity by the architect. The Client commissioned dpa to design the lighting for all internal refurbished areas, as well as the lighting for the garden. The lighting of the lounge was designed to create an intimate ambiance and highlight the features within the room; whereas the lighting scheme to the main living and dining space needed to be flexible enough to allow many different activities to take place.

One of the most challenging tasks on the project was the lighting of the spiral stairs leading from the ground floor to the home cinema. After a number of lighting trials the Client opted for a colour changing LED lighting system, which is operated via a sophisticated control system allowing either static colour scenes or colour change scenes to be created. The final result was a great success and is the focal point of the space.