11 Charles II Street,
London

Featured Project / Offices

The reception lobby entrance at Charles II Street is a stunning project which is part of a larger development by the Crown Estate with JM Architects.

The design was developed to seamlessly integrate lighting into the fabric of the building and to enhance and expose the interesting architectural planes of the ceiling, walls and floor.

dpa proposed the same linear lighting colour to float each key element in a coherent and considered way using a neutral warm white light to compliment the warm timber whilst still providing an appropriate crisp appearance. The lift core backlit glass by contrast has an intentionally cooler appearance as a separate ‘element’ within the space.

The kinetic artwork was unlit to silhouette it against the softly lit back wall and reflect the interesting interior within the mirrored ‘mobile like’ elements.

All light sources are LED and are dimmed via an architectural lighting control system to balance the space through the day and through the hours of darkness.