Zabeel House, The Greens & Views, Dubai

Hotels

Located in the Greens & Views area of Dubai, the recently opened Zabeel House carefully reflects its position within one of the cities more diverse residential areas.

An urban oasis with a fresh contemporary take on relaxed, informal luxury, the lighting to Zabeel House manages to both amplify and distil the best attributes of its surroundings.

The large lobby area acts as a transitional space, helping to promote the high energy and vibrancy of this new development and its clientele. Spaces are functional with an emphasis on quirky objects such as oversized ants, vintage cameras and giant folded paper plane sculptures.

Lobby spaces diffuse into the Bar, decked out with lush greenery that creates dappled and diffuse hiding spaces and the Social Club dining area, vibrant by day and more opulent during the hours of darkness.

Guestrooms and corridors area treated simply, with focus maintained on quality of materials and textures.

The Business Centre offers a sophisticated and flexible environment in which network and conference  go hand in hand. Softer illuminated spaces rub shoulders with large scale glass clad meeting rooms offering a more functional approach to light.

The Gym, Health Club & Treatment Rooms are all versed in the same narrative, employing natural wood tones that contrast and complement with the more robust materials of wire mesh, breeze block and brick.

Lah Lah, the edgy Pan Asian kitchen/bar brings this design language to it’s logical conclusion. Lush greenery helps to break up the playful use of semi industrial materials whilst the lighting responds through varied states during the day and night helping to create a vibrant space that is equally at home hosting raucous after work drinks, relaxed dining or long lazy lunches.

Project Credits:

Completed: February 2019
Client: Onyx Line/Jumeirah Group
Interior Designer: LW Design